Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2018 16:48 - Над 20 милиарда лева задължения са заличени от Търговския регистър
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1846 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image Над 20 милиарда лева задължения са заличени от Търговския регистър Публикувано на 17.08.2018  в България  

https://bultimes.com/%D0%9D%D0%B0%D0%B4-20-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%87/

Над 20.6 милиарда лева задължения са заличени от ТР. Операция „Джунгла”

В понеделник БОЕЦ огласихме информация получена от наш източник, че срива на Търговския регистър е част от операция „Джунгла”. Целта е да бъдат унищожени електронните архиви и масивите съдържащи информация за несъбрани задължения поради изтекла давност за над 20.6 милиарда лева, както и да бъде заличена информация за фирми свързани с определени лица. Това са задължения, които не са събрани заради престъпно бездействие на НАП.

РАЗБИРА СЕ , ТОВА БЕЗДЕЙСТВИЕ НЕ Е БИЛО СЛУЧАЙНО.

Става дума за дължимо ДДС и корпоративен данък за минали периоди – от 2000 г. до 2013 г. в размер на десетки милиарди. Тази информация не е публично достъпна и след  рестарта на ТР няма как да бъде установено дали липсва. Тази информация се съдържа само в базите на НАП и след нейното унищожаване, е невъзможно тя да бъде възстановена. Блокирането на достъпа до всички бази данни на ТР е, за да се прикрие истинската цел.

След като публикувахме материала за операция „Джунгла” страницата ни подложена на атака, достъпа до нея бе временно ограничен  и материалът беше свален.

Ще припомним няколко аналогични ситуации, които наглед нямат връзка, но показват  един и същ начин на действие, което води до извода, че едни и същи хора стоят зад тези процеси.

2014 г. фалита на КТБ.

В продължение на седмица всички високопоставени длъжностни лица – шеф на БНБ, министър-председател, министър на финансите, министър на вътрешните работи, шеф на ДАНС и тн. ни уверяваха, че банката е стабилна, че няма риск за вложителите и че умишлено се създава излишна паника. В същото време паниката я създаваше прокуратурата със своите действия. През дните преди фалита на КТБ , докато властимащите убеждаваха вложителите, че няма риск за банката и да не си теглят вложенията, те са подготвяли фалита и много от тях, както се разбра след това са изтеглили своите пари от банката. Абсолютно по същия начин и сега ни убеждават, че няма манипулирана и унищожена информация, като в същото време сами казват, че срива на ТР не е в резултат на външна атака, а са изгорели някакви дискове. Това, че управляващите мислят хората за аборигени не означава, че те са такива. Все още има и мислещи.

Разработката „Червеи”

По криминален начин с незаконни съдебни разрешения е реализиран достъп до цялата база данни на МВР. И отново всички ни убеждаваха, че няма източена и заличена информация.

Пеевски – шеф на ДАНС

След своето избиране на Парламента, Делян Пеевски поема поста на шеф на ДАНС и в продължение на повече от 24 часа има пряк физически достъп до всички архиви и бази данни на ДАНС.

И още малко факти.

През март 2018 г. БОЕЦ внесохме Заявление по ЗДОИ до НАП с което изисквахме информация за насъбраните задължения с изтекла давност, както и информация за хазартния бизнес. Няколко дни преди това на пресконференция в БТА София , огласихме информация за над 16.2 МИЛИАРДА ЛЕВА несъбрано ДДС по влезли в сила ревизионни актове на НАП.

БОЕЦ спечели (второ дело) срещу НАП

Прилагаме пълен текст на документа:

До

г-жа Галя Димитрова – изпълнителен директор  на НАП

                                 З А Я В Л Е Н И Е

ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

 От  ГД ”БОЕЦ-БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” , ЕИК 176949776

АДРЕС: ГР.ВИДИН, ЖК”ПАНОНИЯ”, БЛ.4, ВХ.”З”, АП.157

ТЕЛ. 0899-591399

 

         Като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци,  на основание на чл.3, ал.2, т.1 във връзка с чл.14., ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация, както и на основание чл. 182, ал.3, т.2 от ДОПК, при условията на надделяващ обществен интерес,  ГД  БОЕЦ изискваме от Галя Димитрова в качеството и на изпълнителен директор на НАП, да ни  предостави в законоустановения срок, на хартиен носител, в писмена форма, на посочения адрес на ГД  БОЕЦ, както и в електронен вид на електронната поща на ГД БОЕЦ – gdboec@abv.bg, следната обществена  информация:

Първо:  Какъв е размерът на отписаните вземания на НАП поради изтекла давност по години за периода 2009 г.включително – 2017 г.включително.

Второ: Какъв е общият размер на отписаните вземания на НАП по години за периода 2009 г. включително – 2017 г. включително.

Трето: Какъв е размерът на несъбрания корпоративен данък по ревизионни актове на НАП по години за периода 2009 г. включително – 2017 г. включително.

Четвърто: Какъв е общият размер на оборота по години на фирмите занимаващи се с хазартна дейност с хазартни съоръжения, включително и хазартни игри и необлагаеми с ДДС за периода 2009 г. включително – 2017 г. включително.

Пето: Какъв е общият размер на декларираната печалба по години от фирмите занимаващи се с хазартна дейност с хазартни съоръжения включително и хазартни игри за периода 2009 г. включително – 2017 г. включително.

Шесто: Какъв е общият оборот на годишна база  по години на фирмите занимаващи се с хазартна дейност с хазартни съоръжения включително и хазартни игри за периода 2009 г.включително – 2017 г. включително. 

Седмо: Пълен списък на фирмите занимаващи се хазартна дейност с хазартни съоръжения, включително и хазартни игри за периода 2009 г. – 2017 г.

     Считаме, че поради високия и надделяващ обществен интерес към исканата от БОЕЦ информация, както и поради нашето законно право да си съставим с исканата информация собствено мнение за дейността на НАП като задължено лице, исканата от нас информация ще ни бъде предоставена в законно установеният срок на посочения от БОЕЦ носител и адрес в изпълнение на ЗДОИ.

 

Дата 26.03.2017 г.         Георги Георгиев  /председател ГД „БОЕЦ”/

НАП отказа да ни предостави исканата информация и през април БОЕЦ заведохме дело в Административен съд-София град. Заседанието бе насрочено за началото на юли и преди десет дни съдът се произнесе в наша полза и отмени отказа на НАП, като задължи Агенцията да ни предостави исканата информация. Буквално няколко дни след това достъпа до ТР бе блокиран и в продължение на седмица управляващите не даваха информация какво и защо се случва. С действията си принудихме дебелите да предприемат действия по заличаване на следите.

Операция „Джунгла” е действие на управляващата ни мафия оглавена от Борисов, Пеевски и Цацаров, за заличаване на следите на най-големият грабеж в новата ни история. Нагло и брутално, в мафиотски стил. И в същото време крадеца вика дръжте крадеца. Борисов щял да „строи“ склад за електронни данни… От десет години е на власт, защо не го е „построил”?  Защото мафията не иска да има следи за схемите и кражбите им. С тефтерчето на Златанов се „оправиха” лесно, но с данните в електронните регистри нещата не са толкова лесни. Понякога се налага да се трие със седмици… Защото е крадено десетилетия.

 

image

 

Възможно е операция „Джунгла“ да е част и от по дългосрочен план, включващ извънредни избори и мафията се иска да се застрахова от случайни грешки и изтичане на информация.

Източник: Сдружение „БОЕЦ“




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. sosa - SOSA
23.08.2018 10:51
Така както са тръгнали, от БОЕЦ ако поискат и тези фирми които днес не плащат ДДС и други данъци, съвсем ще замирише и засмърди на боклук от към НАП.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39747124
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031